İl Müdürlüğümüz tarafından, Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında “Dünya Gıda Günü Konferansı” düzenlendi. Merkez Nur Cami toplantı salonunda yapılan konferansa, Sayın Vali Yardımcımız Sait ÖZKILINÇ, İl Müdürümüz Sırrı YILMAZ, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Ayşegül SELIŞIK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüdaverdi DEMİR, Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun SÜMER, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve çok sayıda davetli katıldı.
Konferans açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Sırrı YILMAZ; “ BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) her yıl 1945’te kurulduğu tarih olan 16 Ekim’i Dünya Gıda Günü olarak 150’den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır ve her yıl küresel ihtiyaçların analizi sonucu bir tema belirlenmektedir. Belirlenen bu temaya genellikle FAO’nun kuruluş amacına yönelik olarak; Gıda güvenliği ve sağlıklı beslenme konuları çerçevesinde temalar işlenmektedir. Bu yılki Dünya Gıda Günü teması “EYLEMLERİMİZ GELECEĞİMİDİR.SAĞLIKLI BESLENME İLE AÇLIĞA SON VERİLMİŞ BİR DÜNYA” olarak belirlenmiştir. …Dünyada yaşanan küreselleşme, kentleşme ve gelir artışı neticesinde; beslenme ve yeme alışkanlıklarında çarpıcı değişiklikler olmuştur. Özellikle mevsimsel ve bitkisel ürünler ile lif yönünden zengin yiyecekler yerine, şeker, tuz ve yağ oranları yüksek işlenmiş gıdalar ve yüksek kalorili ürünler tüketilmeye başlanmıştır. Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam türünün bir araya gelmesiyle obezite oranları, sadece gelişmiş ülkelerde değil düşük gelirli ülkelerde de artmaya başlamıştır. Bunun için; ülkeler halklarının beslenme ihtiyaçlarını sürdürülebilir bir şekilde karşılayabilmek için, yüksek getirili ve ekonomik açıdan karlı çeşitlerden ziyade; çeşitliliğe ve beslenme kalitesine önem veren, beslenme konusuna dayalı üretim sistemlerini benimsemeli ve uygun maliyetli, besleyici, kültüre uygun ve güvenilir gıdalar üretmelidir. … Bakanlık olarak, yasaların bize vermiş olduğu sorumluluk gereği, tarladan sofraya ve çiftlikten çatala kadar, gıdanın üretimi, işlenmesi, depolanması ve pazarlanması aşamalarının tümünde, sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşımın sağlanması ve insanlarımızın sağlıklı beslenmesi için görevimizi titizlikle yürütmekteyiz. Köyünde üretim yapan çiftçiden, tarıma dayalı sanayisine, gıda ürünleri ticaretini yapan işletmelerden tüketicisine kadar işbirliği içerisinde en az israf için, verimli bir şekilde çalışmaya gayret ediyoruz. ” şeklinde konuştu.