T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

1 HAZİRAN DÜNYA SÜT GÜNÜ KAPSAMINDA OBAKÖY ÇOCUK TARIM AKADEMİSİNDE ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Yayın Tarihi : 6.06.2022

1 HAZİRAN DÜNYA SÜT GÜNÜ KAPSAMINDA OBAKÖY ÇOCUK TARIM AKADEMİSİNDE  ETKİNLİK DÜZENLENDİ

 

Sütün insan sağlığı için önemini, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkılarını hatırlamak ve hatırlatmak, süt ürünlerinin üretilmesi ve tüketilmesinin önemini vurgulamak amacıyla Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) almış olduğu karar doğrultusunda Dünya Süt Günü 1 Haziran'da kutlanmakta ve 1 Haziran'ı içine alan hafta ise Dünya Süt Haftası olarak kabul edilmektedir.

 

Dünya Süt Haftası kapsamında Obaköy Çocuk Tarım Akademisinde düzenlenen etkinlikte İl Müdürümüz Sırrı Yılmaz, Şube Müdürlerimiz, teknik personellerimiz ve çok sayıda öğrenci yer aldı.

Etkinlikte konuşan İl Müdürümüz Sırrı YILMAZ; İnsan sağlığı bakımından büyük bir öneme sahip süt ve süt ürünleriyle hayvansal protein ihtiyacının önemli bir kısmı karşılanabilmektedir. Süt bundan dolayı hepimiz için çok değerli bir gıda maddesidir. Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları başta olmak üzere her yaş grubu için büyük önem taşımaktadır. Yeterli ve dengeli beslenme, vücudun ihtiyacı olan enerji ve besin öğelerinin her gün ihtiyaç duyulan miktarlarda alınmasıdır. Sağlıklı beslenmek için insan yaşamının her evresinde süt gereklidir. Özellikle çocukluk, gebelik-emziklilik ve yaşlılık dönemlerinde kemik sağlığı açısından önemlidir."

"Her yaşta insanlara süt içme alışkanlığı kazandırılması, süt tüketiminin artırılması, süt ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda toplumu bilinçlendirmek, daha dinamik bir toplum yapısı oluşturmak amacıyla her yıl 1 Haziran Dünya Süt Günü olarak kutlanmaktadır" diyerek sözlerine devam eden İl Müdürümüz Sırrı YILMAZ; "Besinsel açıdan 'mükemmel gıda' olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşıyor. Süt, bileşiminde yer alan yüksek kalitede protein, yağ, laktoz, kalsiyum, fosfor, riboflavin gibi bileşenler ile üstün besleyici değere sahiptir. Tıpkı süt gibi sütten elde edilen ürünlerde (peynir, yoğurt, ayran, tereyağı vb.) tartışılmaz aynı değerdedir. Beslenmemizin temel kalsiyum kaynağını süt ve süt ürünleri oluşturur. Sağlıklı yaşam ve uzun ömür için; daha çok süt ve süt ürünleri tüketmeliyiz. Sütün üretimden sofraya gelene kadar tüm aşamalarının güvenilir ve sağlık açısından risk taşımayacak biçimde ulaşmasının büyük önem taşıdığının altını çizen İl Müdürümüz Sırrı YILMAZ; Süt üreticileri ve tüketicilerinin "Dünya Süt Gününü "kutluyoruz diyerek sözlerini noktaladı.