T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

KIRIKKALE ÇİFTÇİSİNE SÖZLEŞMELİ TARIM FIRSATI

Yayın Tarihi : 9.09.2020

​İl Müdürlüğümüz tarafından çiftçilerimizin alım garantisi ile planlı üretim yapabilmesi ve gelir düzeyinin arttırılması amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında TÜRK Şeker Tarım A.Ş. katılımı ile sözleşmeli tarımsal üretim toplantısı yapıldı. İl Müdürümüz Sırrı YILMAZ başkanlığında, İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Türk Şeker Tarım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin DEMİRÖZ, Türk Şeker Tarım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Köksal YALÇIN, ilimiz ziraat odası başkanları, çiftçilerimiz ve İl Müdürlüğümüz şube ve ilçe müdürleri katıldı.

Toplantı da bir konuşma yapan İl Müdürümüz Sırrı YILMAZ; “Çiftçimizin emeğinin tam karşılığını alacağından emin olarak planlı şekilde üretim yapması ve bu sayede gelir düzeyinin arttırılması için çalışıyoruz. İlimiz de 2019 yılında Bakanlığımız desteği ile yürüttüğümüz “SÖZLEŞMELİ ÜRETİMİN YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ” ile 147 üreticimiz ile 1.500 dekar alanda 15.000 kg kuru fasulye tohumu ekimi, 26 üreticimiz ile 500 dekar alanda 6.500 kg mercimek tohumu ekimi, 10 üreticimiz ile 1000 dekar alanda 518 kg İnegöl alası çerezlik ayçiçeği ekimi, 2 üreticimiz ile de Palancı-1 ve Ahmet bey çerezlik ayçiçeği 50 dekar alanda 40 kg ekimi gerçekleştirerek bu alanda gelişmeler kat ettik. Bugün de Türk Şeker Tarım A.Ş. katılımı ile düzenlediğimiz bu toplantı da ilimiz de sözleşmeli tarımsal üretim adına önemli bir adım daha atılıyor. Türk Şeker Tarım A.Ş. arpa ve buğday başta olmak üzere birçok tarımsal ürün için sözleşmeli üretim yöntemi ile ürün temin etmek istiyor. Bu konuda planlamamızı yapıyoruz. Sözleşmeli tarımsal üretim konusunda bilgi almak yada üretim yapmak isteyen tüm çiftçilerimizi il ve ilçe müdürlüklerimize davet ediyorum” Şeklinde konuştu.
Sözlerine sözleşmeli tarımsal üretim yönteminin faydalarına değinerek devam eden YILMAZ;” Dünyada birçok ülkede sözleşmeli tarımsal üretim yöntemi kullanılıyor. Bunun ülkemizde de birçok örneği mevcut. Bu yöntemle hem üreticimizi hem de tüketicimizi fiyat dalgalanmalarından korumak, arz-talep dengesini oluşturmak mümkün. Ayrıca ürün kalitesinde standardın oluşturulmasına da katkı sağlayan sözleşmeli tarımsal üretim, beraberinde yerel tarımsal işletmelerin ve tarımsal sanayinin de gelişimini getiren bir üretim yöntemidir.” Dedi.