T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI NEDENİYLE BİR AÇIKLAMA YAPAN İL MÜDÜRÜMÜZ SIRRI YILMAZ UYARILARDA BULUNDU.

Yayın Tarihi : 29.07.2020

​Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sırrı YILMAZ şunları söyledi, “Tüm dünyada yaşanan COVİD-19 salgını nedeniyle, sosyal izolasyonu temin ve sosyal mesafeyi korumak, salgının bulaşma riskini kontrol altında tutmak, gıda hijyeni ve insan sağlığını korumak açısından, bu bayram alınacak tedbirler daha fazla önem arz etmektedir. Bunun için vatandaşlarımızın kurban kesim yerlerinde ve kesimden sonra etlerin taşınması, muhafaza edilmesi, işlenmesi ve saklanması aşamalarında aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir. 

Sağlıklı etin elde edilebilmesi için, hayvan seçimi de dahil olmak üzere, hayvanın kesiminden son tüketimine kadar bütün aşamalarda hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Kurbanlık hayvanlar, kesim yerlerine götürülerek kasaplar ve eğitim görmüş kişiler tarafından usulüne uygun olarak kesilmelidir.           
Kurban etlerinin parçalanması ve kıyma hazırlama işlemlerinin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren kayıt/onay kapsamındaki iş yerleri tarafından yapılması gerekmektedir. Uygun olmayan koşullarda, İşletme Kayıt Belgesi olmadan sokaklarda sağlıksız şekilde kıyma çekilmemesi gerekmekte olup aksi halde idari yaptırım cezası uygulanacağı bilinmelidir. 
Gıda güvenilirliğinin sağlanması, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması amacıyla üretim ve dağıtımın tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Müdürlüğümüzce büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Bayram süresince de nöbetçi gıda denetim ekiplerimizce denetimlere sıkı bir şekilde devam edilecektir.” 
Bu uyarılarıyla birlikte tüm islam aleminin Kurban Bayramını şimdiden tebrik eden Yılmaz: “COVİD-19 tedbirlerine uyarak sağlıklı bir bayram geçirmemizi Allah' tan dilerim." dedi.