T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

GIDA DENETİMLERİMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR.GIDA DENETİM EKİPLERİMİZDEN HAFTA SONU FIRINLARA DENETİM

Yayın Tarihi : 10.02.2020

​Gıda güvenilirliğinin sağlanması, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması amacıyla gıda üretim, satışı ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Müdürlüğümüzce büyük bir titizlikle yürütülmektedir. 5996 sayılı Kanun gereğince; Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak Gıda Kontrol Ekiplerimiz tüm gıda ve yem işletmelerine belirli aralıklarla risk esaslı denetim gerçekleştirmektedir.

Gıda Kontrol Ekiplerimiz; özellikle vatandaşların günlük olarak tükettiği ekmek ve ekmek çeşitlerini üreten fırınlara, rutin denetimlere ek olarak denetim gerçekleştirmekte olup, mevzuata aykırı bir durumla karşılaşıldığında 5996 sayılı kanuna göre yasal işlem uygulanmaktadır.

Bu kapsamda hafta sonu gıda ve fırın denetimi yapan ekiplerimize İl Müdürümüz Sırrı YILMAZ’ da kontroller esnasında eşlik etti. Denetim sırasında fırın işletmecilerini yasal mevzuatlar çerçevesinde uyaran YILMAZ, temel tüketim maddesi olan ekmeğin insan sağlığı açısından önemini vurgulayarak, bu konuda üretimden tüketiciye ulaşana kadar geçen tüm aşamaların denetlendiğini söyledi, “Gıda denetim ekiplerimiz halkımızın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini temin edebilmek için mesai mefhumu gözetmeksizin görev başında olduklarını, bu konuda tüketicilerimizin bir olumsuzluk ile karşılaşmaları halinde ALO Gıda 174 hattını arayarak ihbarda bulunabileceklerini ifade etti. Bu ihbarlar en kısa sürede değerlendirilmekte ve gerekli kontroller yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.